Nyomtatás
Találatok: 1748
róka lőtte meg a vadásztEgy vadász azt állítja, hogy egy általa megsebesített róka lőtt rá egy fehéroroszországi erdőben. A férfi azt állítja, hogy a puskatussal leszorított róka úgy kapálózott, hogy lába beleakadt a fegyver ravaszába. Így dördült el a vadászt megsebesítő lövés.

A csípőtájékon meglőtt, Grodnyenszk megyében élő 40 éves vadász elmondása szerint éppen puskavégre kapott egy rókát, amelyet azonban csak megsebesítenie sikerült. Ezért odament hozzá, hogy megadja neki a kegyelemlövést. Időközben azonban úgy döntött, hogy inkább megfojtja: ne roncsolódjon feleslegesen az értékes prém.

Ezért a puskatussal igyekezett leszorítani a nyakánál a rókát a földre. A vergődő állat kapálózó lába azonban véletlenül beleakadt a töltött fegyver ravaszába, és - állítása szerint - így dördült el a lövés. A golyó keresztülment a csípőjén, ezért a vadászt jelenleg kórházban ápolják.

A helyi ügyészség fenntartásokkal fogadta a férfi történetét, ezért elrendelték az eset körülményeinek tisztázását. Nem zárják ki ugyanis, hogy esetleg az egyik társa lőtte meg a vadászt, de az is lehetséges, hogy a sérülés egy sikertelen öngyilkossági kísérlet eredménye. (rá)

Forrás: FH