Nyomtatás
Találatok: 1166
Fogadjon örökbe egy medvétMintegy 140 Kárpátokban élő medve talált már "örökbefogadó szülőkre" Romániában a Természetvédelmi Világalap (WWF) kampányának köszönhetően.
"Jóval többen jelentkeztek egy hónap alatt, mint amennyit remélni mertünk" - mondta el az AFP hírügynökségnek Daniela Caratas, a program irányítója. Az újdonsült "szülők" egy örökbefogadási tanúsítványt, valamint a WWF tevékenységéről és a Kárpátokban élő medvékről szóló tájékoztatót is kapnak - tette hozzá.

Egy adoptálás húsz euróba (5500 forint) kerül. A befolyt összeget a medvék élőhelyeinek megőrzésére irányuló kampányok finanszírozására fordítja a szervezet. A WWF szerint az erdőirtások, a táplálékforrás hiánya, az emberekkel való gyakori konfliktusok és az illegális vadászat jelentik a legnagyobb veszélyt a balkáni országban élő medvepopulációra.

Romániában mintegy 6500 medve él, vagyis az európai populáció 60 százalékának ad otthont az ország. A medvék egyre nehezebb helyzetét jelzi, hogy az elmúlt években több alkalommal is láttak olyan kiéhezett példányokat, amelyek a Kárpátokban lévő üdülőhelyek szemeteseiben kutattak táplálék után.

Forrás: MTI