Nyomtatás
Találatok: 1342
vadászhölgy duplacsövűvelFácánra mentek a hölgyek, Sió-menti apróvadgyérítésre hívták őket az urak. Az urak főztek, a hölgyek lőttek. Sajátos volt a szereposztás a Sió-völgye vadászegyesület programján. Somogyi és tolnai dianákat invitáltak apróvadgyérítésre a Sió mentére, Siófoktól Balatonszabadiig, Siójutig.

– Az országos Diana vadászklubnak egyre több vidéki egyesülete alakul, szép számmal vannak már somogyi és tolnai hölgyek is, akikkel ezúttal fácánra és nyúlra mentünk elsősorban, de szajkó és róka is áldozatul esett – mondta Kersák György, a meghívó egyesület vezetője már az ügyes kezű férfiak által készített vaddisznópörkölt mellett, a siófok-kiliti Kersák lovasfarmon. – A róka sok apróvadat elpusztít, ezért is örvendetes, hogy puskavégre került egy-két koma. Nehézséget okozott, hogy szokatlanul gyors röptű fácánokra kellett célozniuk a hölgyeknek; a természetben, vadon felnőtt madarak ugyanis gyorsabbak, mint azok, amelyeket fácánnevelőkből telepítenek ki.

Jáhn Zoltán, a meghívó szervezet képviselője azt hangsúlyozta: a vadászat ma már kapcsolatokat, természetvédelmet, tudásgyarapítást is jelent, a mostani alkalom is arra szolgált, hogy ne zárt közösségek legyenek ezek a társaságok. Hozzátette: évi 4-500 mázsa takarmányt etetnek ki a területükön, ennek köszönhetően bár sok helyütt az alacsony apróvad-szaporulatra panaszkodnak, ők ezt kevéssé érezték meg.

Forrás: Sonline