Nyomtatás
Találatok: 1639
rókaA róka állomány túlszaporodása, annak okai valamennyi vadgazdálkodó számára ismertek. Ugyanígy nyilvánvaló mindannyiunk számára, a róka elszaporodásának az apróvad állományra gyakorolt hatása is.
A Győr-Moson-Sopron megyében a hivatalos róka teríték – a róka mérsékelt vadászata mellett is – megközelíti a 3000 példányt, ezzel szemben pl. a mezei nyúlé alig haladja meg a 10000-db-t.
A kialakult helyzeten csak összefogással, közös fellépéssel tudunk változtatni. A Győr-Moson-Sopron megyei Vadászkamara – ezért vállalta fel a róka állomány gyérítésének népszerűsítését.

A kitűzött cél érdekében a Kamara Vadgazdálkodási és Vadvédelmi Bizottsága, immár harmadik alaklommal 2011. február 20-án 00 órától 2011. február 26-án 14.00 óráig tartó „rókagyérítési napokat” szervezett.

A „rókagyérítési napokon” elejtett rókákat egy közös terítéken mutatták be, 2011 február 26-án Bősárkányban, a csodálatos természeti környezetben fekvő „Szávíz”-i vízi centrumban.

I. helyezett: Dózsa Vadásztársaság 16 róka 1 borz.
II.-III. Vadgazda Vadásztársaság- Csapod-Himod-Hövej FTK. Egyaránt 4 róka 1 borz.

A terítéknél Pintér Csaba osztályvezető köszöntötte a részvevőket, egyúttal gratulált a legeredményesebb vadászoknak. A tavalyi elsőségét megőrizve az idei esztendőben is a Szanyi Dózsa Vadásztársaság „rókalövője”, Pagonyi Péter hivatásos vadász emelhette magasba a vándorkupát.
Gratulálunk!

Forrás: OMVK / Orbán Henrik