Nyomtatás
Találatok: 1756
vadászkésA Belügyminisztérium elkészítette annak a rendeletnek a tervezetét, amely a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló kormányrendeletet módosítaná.

A javaslat megkönnyítené a hagyományőrzők dolgát, a vadászok pedig 8 centiméternél hosszabb pengéjű vadászkéseket is birtokolhatnának.

A Belügyminisztérium elkészítette annak a rendeletnek a tervezetét, amely - több rendelet módosítása mellett - a közbiztonságra különösen eszközökről szóló kormányrendeletet módosítaná. A jelenleg hatályos jogszabályok szerint az, aki olyan hagyományőrző tevékenységet folytat, amelyhez közbiztonságra különösen veszélyes eszköz szükséges, az eszközt legálisan nem birtokolhatta. A módosító javaslat enyhítene a tilalmon - írja a Jogi Q blog.

A módosító javaslat egy újabb ponttal is kiegészítené a hatályos kormányrendeletet. Eszerint nem vonatkozna a tilalom "azokra a 8 cm-t meghaladó szúróhosszúságú vagy vágóélű, szúró vagy vágóeszközökre, amelyeket a vadászatról szóló törvényhatálya alá tartozó vadász közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmi közlekedési eszközön - vad elejtésére alkalmas vadászati eszköz birtokolásával vagy szállításával egyidejűleg - tokban, dobozban, zárt tárolóeszközben birtokol vagy szállít".

Az elsőként említett pont módosul, utóbbi pedig új rendelkezésként kerülne be a rendeletbe, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a módosító javaslatot - olvasható a jogiq.com blogon.

Forrás: Független Hírügynökség