Nyomtatás
Találatok: 2106
visszaállítjuk a vadászat presztízsétDr. Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, hazánk miniszterelnök-helyettese nyitotta meg a 2011-es FeHoVá-t, ahol bejelentette: megkezdték a magyar vadászat presztízsének visszaállítását!

Elérték, hogy a tervezett ár feléért lehessen hozzájutni a vadjelölő krotáliákhoz, de az orvvadászat és orvhalász visszaszorítására is komoly lépéseket tettek. Semjén Zsolt a megnyitón elmondta, sikerült azt is elérniük, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium meghosszabbítsa a szalonka-monitoringot.

„Őszre új fegyvertörvényt nyújtunk be, amelynek köszönhetően a jövőben nem fogják vegzálni a vadászokat” – jelentette be Semjén Zsolt, amit hatalmas tapsvihar követett a közönség soraiból. További eredmény, hogy eltörölték azokat a szabályokat, melyek tiltották a vadászfegyverek reklámozását a televízióban, újságokban.

A miniszterelnök-helyettes közölte; létrehozzák a Országos Magyar Vadászati Múzeumot is, melynek a Hatvani Kastély adhat majd helyet. A központi kiállítás mellett több térségi múzeum és kiállítás megnyitását is tervezik, hogy az adott tájra jellemző vadakat, vadászati kultúrát is bárki megismerhesse.

Az országos tárlatban helyet kapnának a legnagyobb magyar trófeák, a leghíresebb magyar vadászok hagyatékának egy része, de az íjtól a puskáig a vadászfegyverek is. Bemutatnák hazánk és a világ vadásztájait is, de vadászattal kapcsolatos művészeti alkotások is kerülnének ide.

A vadászat presztízsét vissza kell állítani, defenzívából offenzívába váltani! – jelentett ki Semjén Zsolt. Hangsúlyozta; mindez csak úgy lehetséges, ha azok a művészek, „híres emberek” is vállalják vadász mivoltukat, akiknek szava számít az országban.

Forrás: Gazdakör / Gribek Dániel