Nyomtatás
Találatok: 1127
bölényUkrajnában élni sokak szerint nem könnyű. Az ország nehéz gazdasági körülményei azonban mégsem akadályoznak meg sokakat abban, hogy ezt a vidéket válasszák lakóhelyükül.
Sőt, vannak olyanok, akiket még az ország szigorú határrendszere sem tart vissza attól, hogy Ukrajnába költözzenek. Főleg ha állatokról van szó…
A szomszédos Lengyelországban élő bölények közül az elmúlt hetekben több állat is „átmenekült” Ukrajnába. Marak Marecki a Krosnoi Állami Erdőgazdaság igazgatóhelyettese elmondta, hogy feltételezésük szerint több bölény is átkelt az ukrán-lengyel határterületen található San folyón. Hozzátette, hogy az állatok mozgását semmi nem akadályozta, mivel szerencsére ezt a határrészt egyik állam sem őrzi szögesdrótokkal, s ez egyébként is az állatok vándorlásának egy természetes módja.
A bölények vándorlása már korábban is volt példa. Miután több mint két évszázadig nem találkozhattunk velük a Keleti-Beszkidekben, 1963-ban újra megjelentek ezen a területen, írja az alltravels.com.ua.

Forrás: Kárpátinfó