Nyomtatás
Találatok: 1795
jól sikerült a fehovaProfi szervezés, szenzációk és hagyományok. Februárban ért véget a vadászszezon, a nimródok általában évértékelő közgyűléseken, vadászvacsorákon búcsúztak tőle.
A március már a kikeletet, a megújulást, a természet újraéledését .és természetesen a HeHoVá-t jelenti. Ez utóbbit immár 18. éve.
- A FeHoVa egyre szélesebb körű nemzetközi elismerésre tesz szert - emelte ki Marghescu Tamás a Nemzetközi Vadászatvédelmi és Vadvédelmi Tanács ügyvezető igazgatója, - nemcsak mint a sportlövészek, vadászok, és horgászok kereskedelmi vására, hanem mint a hasonló érdeklődésű és a természetet szenvedélyesen szerető emberek nemzetközi és regionális találkozó helye.

Az idei FeHoVa egyik szenzációja volt a Nadler Herbert emlékére rendezett magyar trófea kiállítás. Az ázsiai trófea kiállításon 25, a magyar vadászok által még a háború előtt elejtett nagyvad trófeáit mutatták be. A látogatók olyan különleges csemegékkel is találkozhattak, mint a trófea és mellette az élő állatot megjelenítő, nagyméretű festmény.
A programok mellett természetesen a kiállítók és az árusok pultjainál volt a legnagyobb az érdeklődés. - A tavalyihoz képest több volt az érdeklődő, de kevesebb a kiállító - monda Horváth-Béres János kaposszerdahelyi faszobrász, aki évek óta rendszeres kiállító a FeHoVán. - A látogatók legalább harminc százaléka szlovák vadász volt. A barcsi székhelyű online-késbolt első ízben vett részt a FeHoVa kiállításon. - A téma szerelmesei koncentráltan találkozhatnak a szakma újdorte ságaival, prominens képviselőivel - összegezte tapasztalatait Palaczki Gábor a késbolt igazgatója. - A kiállítás köré szervezett programok és egyéb rendezvények kiválóan alkalmasak a kikapcsolódásra. A vásár újdonságai közé tartoztak az önmelegítő ételek, az új technológiákat felvonultató cél- és keresőtávcsövek. A FeHoVa-t magánemberként szórakoztatónak, kiállítóként, üzleti szempontból pedig hasznosnak ítélem meg.

Nehéz szezon után
A FEHOVA a találkozás lehetősége - mondta köszöntőjében Pechtol János az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára.
A VADGAZDÁLKODÓK és a vadászok számára nehéz volt a tavalyi szezon, és nehéz körülmények között vágunk neki az új vadászidénynek, de reméljük, hogy szakembereink elhivatottsága és a vadász társadalom összefogása által a magyar vad és vadgazdálkodás méltó lesz régi hírnevéhez.

Forrás: Somogyi Hírlap