Nyomtatás
Találatok: 1434
lövészversenyTöbb mint két éve már annak, hogy a szalonka védett faj lett hazánkban, s így a vadászok már nem lőhetnek rá.
Keszthely lövészklubja azóta rendez versenyeket, melyeken az apró madár egyébként rendkívül nehéz vadászatának élményét igyekeznek felidézni. Tavaly a rendezők életnagyságú, szalonkát ábrázoló értékes vándordíjat alapítottak. A Szalonka Vándorkupa nagyon népszerű: a résztvevők gyorsan birtokba vették a Bakonyerdő Zrt. által felújított pálya nézőterét, a környezettel harmonizáló kültéri asztalokkal, padokkal. A csinosítás része volt az is, hogy a versenybírók részére átadtak egy kulturált faházat, vezérlőasztallal.

– Öröm volt nézni az idei mezőnyt – mesélte Keczeli Zoltán, a rendezvény főszervezője. – Mindenki megtisztelte a verseny eszmeiségét és stílusosan, vadászöltözetben jelent meg a viadalon. A versenyzők fejenként 75 korongra lőhettek, s összesen több mint ötezer lövés dördült el a tíz automatából kidobott narancssárga korongokra.

A győztes Endrődi Roland keszthelyi vadász lett, kimagasló teljesítménnyel: a 75 korongból 71-et eltalált. A tavalyi versenyt is ő nyerte, így újabb egy évig őrizheti a vándorserleget. Második helyen Siffer Géza (Révfülöp) végzett 66 találattal, a tavalyi ezüstérmes Karikó Róbert (Pacsa) pedig most a bronzérmet vehette át, 63 találattal.

A versenyen veterán és a junior kategóriában is hirdettek eredményt. Előbbi versenyt a Befag Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke, Tóth Jenő nyerte meg, Szili Ervin baki vadász és dr. Szűcs Szilárd balatongyöröki sporttárs előtt. A fiatalok mezőnyében Tuboly Mátyás (Őriszentpéter) célzott a legjobban, de a második Borsos Bence (Keszthely) és a harmadik Murmann Dániel (Gyenesdiás) sem sokkal maradt el tőle.

Forrás: Zalai Hírlap