Nyomtatás
Találatok: 1636
szent hubertusz parkAzok a csúnya vadászok! – hangzik el egy-egy szülő szájából sokszor átgondolatlanul és alaptalanul. Pedig egy gyermek már kicsiny korában is gondolhatna mást, mint amit a gyermekdal sugall: „nem baj ha hull a hó, csak vadász ne jöjjön.”
Igen is jöjjenek azok a csúnya vadászok, akik sok teherautónyi szemetet szednek össze a területükön, próbálva ezzel is természetszeretetre nevelni az embereket. Évente sok-sok tonna takarmányt szórnak ki az etetőkbe a vadak számára és ez nem csak „beetetés”, hiszen a vad a mezőgazdaság terjeszkedése okán igen csak szűkölködne élelemben. Arról is ritkán esik szó, hogy minden évben sok ezer fát ültetnek a vadászok és hogy példának okáért a Hortobágyi Madárkórház számára sikeres pénzgyűjtést szerveztek néhány évvel ezelőtt. Esztendők óta iskolák számára önkéntes ismeretterjesztő előadásokat tartanak bővítve ezzel a természettudományos tanórák tárházát.

És se vége se hossza nem lenne ennek a felsorolásnak, ha látszana végre az eredménye az összefogásnak. Az összefogásnak annak érdekében, hogy megszűnjenek például azok a dolgok, amelynek egyik nyoma látható a ceglédi Szent Hubertusz parkban. Évek óta vandál kezek által megcsonkítva áll az a Szent Hubertusz szoborkompozíció, melyet szintén a vadászok emeltettek e parkban, ott, ahol korábban kiszolgált szovjet tankok és illegális hulladék lerakat talált otthonra.
Szeretnénk hinni abban továbbra is, hogy ha az ifjúság kellő képpen érintetté válik környezete megóvásában, akkor majd megszűnik az értelmetlen rombolás!

Forrás: Ceglédi Panoráma