Nyomtatás
Találatok: 1528
vadászbaleset baranyábanKét halálos lövést is kapott az a vadász, akit sörétes puskával találtak el egy vadászaton a baranyai Teklafalun vasárnap délelőtt. A férfit feltehetően vaddisznónak hitte társa. A meglőtt vadász életéért negyven percig küzdöttek a mentők, de már nem tudták megmenteni.

A környéken nagy volt valószínűleg a vaddisznók által okozott kár a mezőgazdaságban, a vadászok nem tudnak ilyenkor mit tenni, ki kell lőni, vagy ki kell hajtani a vaddisznókat. Erre készült Szigetvártól 15 kilométerre délre egy nyolc fős társaság, hogy így védjék meg a környékbeli kukoricavetést. Az egyik vadász azonban eddig ismeretlen okból lelőtte társát. Baranyában öt évvel ezelőtt már történt ehhez hasonló eset, annak ellenére, hogy szigorú előírások vannak arra, hogy ne történhessen ilyen tragédia. Így például térképen kell jelölni a hajtások irányát, a lőállásokat és a tilos lőirányokat is.

„A balest az jön, és hirtelen történik, kivédhetetlen. Én annyit hallottam konkrétan, hogy vaddisznónak nézték a hajtásban közlekedő hajtót, s hogy meggyőződése volt a vadásznak, hogy ott egy vaddisznót lát” – mondta Agyaki Gábor vadász.

A vadászaton nyolc vadász és három hajtó vett részt. Utóbbiak egyike volt a lelőtt férfi.

„Hogy pontosan mi okozta a halálos sebeket, milyen belső szervek sérültek, ezt az igazságügyi orvosszakértő fogja vizsgálni. A mentők hamarabb ideérkeztek, nagy erőkkel, 40 percen át küzdöttek a férfi életéért, sajnos menthetetlen volt. A helyszínen életét vesztette” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az RTL Híradó úgy tudja, két lövés is érte a negyven éves teklafalui fiatalembert. Mindkettő végzetes volt. A rendőrség az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást.

Forrás: RTL