Nyomtatás
Találatok: 2173
hurok csapdaA Fehérkereszt Állatvédő Liga panaszt tett a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi Felügyelőségnél csütörtökön.
Az alapítvány hosszú ideje foglalkozik a vadászat egyes kérdéseivel, főként a tiltott vadászati eszközökkel, amelyek alkalmasak a védett állatok leölésére, ezek kereskedelmi forgalmazásának betiltását szorgalmazzák.

Az alapítvány próbavásárlásai szerint az egyik áruházlánc kertészeti osztályain lehet vásárolni úgynevezett "méregmentes" csapdát, amelyet elsősorban kerttulajdonosok vásárolnak. A csapdákkal a hazánkban védett vakondok, illetve vízipockok elfogására használják. Különböző vas-edény és egyes vadászati boltokban kapható olyan rágcsálóirtó csapóvas is, amelynek használatát nemzetközi egyezmények tiltják. A csapóvasak 2500-4500 Ft közötti áron, bárki számára beszerezhetőek. Az ilyen kihelyezett csapdákba számos védett állat léphet bele.

Az egyik sportáruházban e hét hétfőig lehetett beszerezni rókahurkot, amelyet a Kékfény adása után (csapóvasakkal illetve a tiltott vadászati eszközökkel foglalkozott) után levették a terméket a polcokról.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga azt szeretné elérni, hogy a hatóság vizsgálja felül milyen jogszabály módosítás lehetne elérni, hogy a felsorolt termékek kereskedelmi forgalmazását betiltsák hazánkban.

Forrás: Bombahír