Nyomtatás
Találatok: 2351
vadhússzalámiMegjelent a 43/2011. (V. 26.) számú VM rendelet az elejtett vad kezelésének és értékesítésének élelmiszer-higiéniai feltételeiről (vadhús rendelet), amely lehetővé teszi a vadászatra jogosultak számára a vadhús közvetlen értékesítését, amennyiben eleget tesznek a jogszabályban foglalt feltételeknek.
A rendelet 5. § (2) bekezdése szerint a vadászatra jogosult köteles a tevékenységéből fakadó élelmiszerbiztonsági kockázatok kezelése érdekében Helyes Higiéniai Gyakorlatot bevezetni és működtetni.
Azon vadászatra jogosultak részére, akik élni kívánnak a közvetlen értékesítés lehetőséggel – és megfelelnek a jogszabályban foglalt kritériumoknak – a Helyes Higiéniai Gyakorlat elkészítéséhez rövidesen segítséget tudunk nyújtani egy minta közreadásával, melyet a helyi körülményekre adaptálva lehet elkészíteni.

Érdeklődi lehet az OMVK, OMVV megyei, területi szervezeteinél

Forrás: OMVK-OMVV