Nyomtatás
Találatok: 2552
vadászjuniális bikalAz idei évben a megye észak-keleti csücskében, található Bikal község volt a házigazdája a megyei vadászjúniálisnak.
  A rendező a Baranya megyei Vadászkamara, a házigazda, a Bikali Élménybirtok és annak cégvezetője Kollár László. A vadásznap fővédnöke Dr. Semjén Zsolt Miniszterelnök helyettes, az OMVV elnöke volt, kinek távollétében, üdvözlő levelét, Filár  István színművész a rendezvény narrátora tolmácsolta. A vadásznapon, meghívott vendégként jelen volt a Horvátországi Eszék- Baranyai Vadászszövetség küldöttsége, valamint a Szerbiai Vajdasági Vadászszövetség küldöttei.  A protokoláris rendben,  elsőként Studer Imre Bikal község polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Bodnár József az OMVV alelnöke, az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete és a Baranya Megyei  Vadásztársaságok Szövetségének elnöke ünnepi köszöntőjével, megnyitotta a vadásznapot. A délelőtt tíz órakor kezdődő Hubertus misét Ronta László esperes, Egri József esperes és Cselik László helyi plébános celebrálta a Baranya Vadászkürt Együttes közreműködésével. A nap folyamán a főzőversenyre érkező több mint húsz vadászatra jogosult, a rendezvényközpontban felállított  sátraknál mutatkozott be és miközben elindult a főzőverseny, a színpadon elkezdődött, az idén első ízben kiírt ifjú Vadászkürtösök Versenye, melyre általános iskolás korú gyerekek nevezhettek. A felnőtt baranyai kürtösök már nagy rutinnal versenyeznek, de az erős „ hazai” mezőnyben nyerni, mégis nagy dicsőségnek  számít. A bőgőverseny zsűrijében a jó egészségnek örvendő Zilai János töltötte be az elnöki posztot, míg a zsűri tagjai Fehér Péter, Váry Róbert és  Erdélyi Tamás volt, aki az eredményhirdetés előtt bőgő show műsorával  szórakoztatta a közönséget. A délutáni programban agárfutatás, íjászt, solymászat és a Dr. Herger László által  konferált vadászkutya bemutató szerepelt. Külön érdekesség volt az Élménybirtok lovasainak korhű bemutatója, mellyel egészen a középkorig utazhattunk vissza az időben. A koraesti programban, az előrendezvények és a napközben zajló versenyek értékelésére, díjátadására került sor. A vadászjúniális záróakkordjait a BRANYA Vadászkürt Együttes előadásában hallhatta a kitartó közönség.

Eredmények: 

Ifjú Vadászkürtösök Versenye:

  1. Hamvas Zsófia
  2. Papp Lili  és Járó Bálint
  3. Schmidt Gréti,  mind a  Baranya Vadászkürt Együttes tagjai

VDÁSZKÜRTÖSÖK Versenye a Baranya Kupáért:

  1. Hochk Norbert
  2. Guld Bence
  3. Brandt Petra, mind a  Baranya Vadászkürt Együttes tagjai.
    A Jung Jenő által felajánlott különdíjat, mely egy vaddisznóvadászat a Sellyei Liget Vadásztársaság területén, Hochk Norbert nyerte.

Bőgőverseny:

  1. Tihanyi Attila Mecsekerdő Zrt
  2. Király Zoltán Nyugat Mecsek VT
  3. Tóth Gábor Magyarmecskei Nimród Vt.  

    A Bóly Zrt által felajánlott különdíjakat, melyek egy vaddisznóvadászat Békáspusztán, valamint egy megfaragott bőgőkürt, tihanyi Attila és Heidenreich Kristóf nyerte.

Vadásznapi Lövészverseny: Női kategória

  1. Jakab Judit.

Sportlövők:

  1. Papp Ferenc
  2. Pongrác Viktor
  3. Budai Dezső

Vadász kategória:

  1. Varga Csaba
  2. Hohmann Ferenc
  3. Vető János   

Agyaki - Pécs

További fotók itt

Forrás: Baranya Megyei Vadászkamara