Nyomtatás
Találatok: 1958
erdei táborA táborban trófeát vizsgáltak, vadászkutyát simogattak. A természet hívószavára lett figyelmes a Móra Ferenc Általános Iskola 26 növendéke, akik a vadászháznál vertek sátrat három napra.
A gyermekek a nomádnak nevezhető programok által a vadászok életébe nyerhettek némi bepillantást.
BÓKOD Nyomokat, trófeákat vizsgáltak, magaslesre másztak, kézből vaddisznókat etettek, lőport gyújtottak és éjjeli túrára indultak - ez a programsorozat várt első nap arra a 26 helybéli iskolásra, akik a vadászháznál szervezett háromnapos próbatáborba jelentkezett.

Az eseménydús napirendről Halmai Péter természetfotós és a faluban működő két vadásztársaság közül a Bokodi Gazdák és Földtulajdonosok Vadászati Közössége gondoskodott.
Az ifjak természetesen Szűcs Ágnes szülői munkaközösség-szervező és Vas Eta felügyelete mellett élték nomád körülmények közti perceiket, bár egy-egy váratlan látogató, szülő mindig akadt, aki meglepte őket némi finomsággal.

- Ezzel a táborral, illetve annak programjaival elcsalogatjuk a gyermekeket a számítógépek nyújtotta virtuális világ elől. A játékos előadások legfőbb célja, hogy ezt a nemzedéket még fiatal korban a természet védelmére és a környezetünk szeretetére nevel - mondta a szervező, Halmai Péter, majd elárulta, hogy az első nap sikerének és a mosolygó gyermekarcok láttán a szervezők a kirándulás folytatásán már gondolkodnak.

Másnap újabb vendégek érkeztek a táborba: Zsenits Ákos solymász kétéves, Csík névre keresztelt héjájával lopta be magát a gyermekek szívébe. A szárnyas látványa lenyűgözte a gyermekeket, érdeklődő kérdésekkel halmozták el a Fehérvári Vadmadár Kórház képviselőjét. A bátrabbak egész közel merészkedtek az állathoz, hatalmas karmai és éles csőre ellenére is épp vedlő tollazatát vizsgálták.

Az est folyamán Erdélyi Tamás Európa-bajnok szarvasbőgő vadhívó bemutatót tartott, szarvasbőgést utánzott.
Az utolsó napon palacsintaparti, az elmúlt napok előadásának anyagából összeállított kvíz-kérdések és vadászkutya-idomítás várt a fiatalokra, amikor a bokodi erdő már nemcsak gyermekzsivajtól, hanem hannoveri véreb, tacskó, vizsla ugatásától volt hangos.

Forrás: 24 Óra