Nyomtatás
Találatok: 1475
vizsgáztak a sportvadászokVeszprém - Idén immár a harmadik vadászvizsgát tartotta a Veszprém megyei Vadászkamara, a mostani vizsgának harmincheten "futottak" neki.

Baracskay Lajos kamarai titkár elmondta, a vizsga a hagyományoknak megfelelően gyakorlati és elméleti feladatokból áll, így sort kerítettek lövészetre, trófeabírálatra, vadfaj felismerésre, teszt kitöltésére, szóbeli vizsgára, fegyverjártassági vizsgára. Aki az első alkalommal kívánt vadászfegyverhez jutni, annak át kellett esnie egy pszichológiai alkalmassági vizsgán is.

Baracskay megjegyezte, ez a vizsgafajta nagy vitát váltott ki, de az elmúlt egy év tapasztalata alapján kijelenthető, szükség van rá, ugyanis több embert kiszűrtek alkalmatlanság miatt. Vadászvizsgát - igény szerint - a jövőben is tartanak, azonban a vizsgarend vélhetően módosul. Valószínűnek tűnik, hogy kötelező lesz a vadásztanfolyam elvégzése, s csak ezt követően lesz vizsgára bocsátható a jelölt. A vadászvizsgát a jövőben várhatóan a vadászszövetség szervezi és bonyolítja. A vizsga gyakorlati részén pedig komoly változások várhatóak.

Forrás: Napló Online