Nyomtatás
Találatok: 1545
Török Zoltán természetfilmesMagyarország – Meghozta a sikert a rétisasok családi drámája! Török Zoltán Vad Magyarország című természetfilmje megnyerte az idei Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál fődíját, sőt, a Jackson Hole Wildlife Film Festival egyik díjára is jelölték.

A szakma Oscar-díjaként emlegetett elismerést magyar alkotásnak még soha nem volt esélye elnyerni.

A Vad Magyarország, amely a réti sasok, a vidrák és harcsák szemén keresztül mutatja be a mocsarak élővilágát, 2,5 év alatt készült el.

– A forgatás előtt hosszasan „castingoltunk" a sasok között. Végül egy olyan párra esett a választásunk, amely már 12 éve van együtt és minden évben 2 fiókának ad életet – árulta el lapunknak Török Zoltán. A stáb összesen 234 napot töltött a terepen, miközben 53 ezer kilométert tettek meg. Volt, hogy 3 napig gubbasztottak egy szűkös lesben, csak hogy lencsevégre kaphassák a kívánt jelenetet.

– Számos izgalmas és drámai pillanatot éltünk át. Tanúi voltunk például a fiókák születésének, de akkor is ott voltunk, amikor egyikük összeverekedett az apjával, hogy a fészekben maradhasson, miután testvére kirepült – folytatta a filmes, aki eddig 7 hazai díjat zsebelt be a Vad Magyarországgal. Következő produkciójáról Zoltán egyelőre nem akart részleteket elárulni, kérdésünkre csak annyit mondott: egy kontinenssel odébb fog játszódni és krokodilok is lesznek benne.

Nézze meg az előzetest:



Forrás: Blikk