Nyomtatás
Találatok: 1168
vadászTolna megye vadgazdálkodásának jó hírét vitték el a Vadászat és Természet 2011 kiállításra Pozsonyba.
Akik a vadászat vagy horgászat iránt érdeklődnek, azok előtt a budapesti FeHoVa kiállítás bizonyára ismeri és várva vári esemény. Ilyen jellegű kiállításokat természetesen nem csak Magyarországon tartanak, hanem Európa-szerte mindenütt. Így történt ez északi szomszédunknál is Pozsonyban, ez év június 15-19. között. Ekkor került megrendezésre ugyanis a Vadászat és Természet 2011 elnevezésű nemzetközi vadászati kiállítás Szlovákiában.

- A magyar vadászszervezeteket önálló standon az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet képviselte, ennek a delegációnak voltam a tagja - mondta dr. Király István, a Tolna Megyei Vadászkamara titkára. Hozzátette, az alkalmat megragadva a standon kiállított trófeákkal -közte a Bátaszéki Vadászegylet 22,5 kilogrammos parókás bikájával - Tolna megye hírét is elvitte a magyar delegáció Pozsonyba. És ha már ott voltak, akkor nemcsak a bemutatott trófeákkal népszerűsítették megyénket, de megpróbálták a vadászat iránt érdeklődők figyelmét felhívni a térségünkben található számos turisztikai látnivalóra is. Tették ezt annak reményében, hogy egy őzbak, egy gímszarvas vagy egy dámbika elejtésére Tolnába érkezők így majd több vendégéjszakát töltenek nálunk, ami hozzájárulhat a vidéki és vadászturizmus fellendüléséhez, a régióban élők megélhetésének bővüléséhez. - Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a vadászat része a vidékfejlesztési stratégiának, így a különböző tevékenységet végzőknek egymás népszerűsítése, reklámozása közös, jól felfogott érdekük - mondta Király István.

A Vadászat és Természet 2011 Nemzetközi Vadászati Kiállításon a Szlovákia határain túli szervezetek közül Magyarországon kívül képviseltette magát Csehország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Észtország, Lettország és Litvánia is.
Ami a rendezvény fényét nagymértékben emelte, és aminek a látogatók csodájára jártak, az a trófeakiállítás volt, amely egy önálló csarnokrészt kapott. Itt 650 darab érmes trófeát állítottak ki a szlovákok, ami komoly teljesítmény. Mindezen túl minden napra jutott valamilyen színes program, amik közül a nemzetközi szarvasbőgő versenyt emelte ki a Tolna Megyei Vadászkamara titkára, amely magyar sikert hozott.
A magyar standot a megnyitó után meglátogatta Iván Gasparovics szlovák köztársasági elnök, Leboczky Tibor, a Szlovák Vadászszövetség és a Szlovák Vadászkamara elnöke, dr. Suba Imre, a Szlovák Vadászkamara főtitkára, a CIC új alelnöke.

Forrás: Tolnai Népújság