Nyomtatás
Találatok: 848
ütközésveszély az utakonAz ország erdősült területén megkezdődött a szarvasok násza, a szarvasbőgés – közölte az Országos Magyar Vadászati Védegylet, akik óvatosságra intik az autósokat. A reggeli buszbalesetet is az okozta, hogy a busz vaddal ütközött.

Az utakon közlekedőknek folyamatosan figyelmesebben kell vezetniük, az ország erdősült területén ugyanis megkezdődött a szarvasok násza, a szarvasbőgés – közölte az Országos Magyar Vadászati Védegylet. A vad a szokottnál figyelmetlenebb, nem törődik a forgalommal, sokkal váratlanabbul kerülhet a gyanútlan autóvezetők elé, mint az év más szakában – figyelmeztetnek.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet – mint a vadgazdálkodók érdekképviselete – felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy szeptemberben – tájegységektől függően eltérő időszakokban – tart az szarvasok násza. A nagytermetű vaddal való ütközés sok esetben tragédiával végződhet.

A statisztikák szerint ezen időszakban megnő a vad-gépjármű ütközések száma. A járművezetőknek figyelniük kell tehát nem csupán ott, ahol "Vadveszélyt" jelző tábla lett elhelyezve, hanem ott is, ahol a közutat közvetlenül erdő vagy sűrű bozótos határolja.

Amennyiben mégis bekövetkezne az ütközés, a helyszínt nem szabad elhagyni, hívni kell a rendőrséget, akik értesítik a vadászatra jogosultat és a további szükséges intézkedéseket is megteszik.

A hétfő reggeli buszbalesetet szintén az okozta, hogy a busz vaddal ütközött. Mint arról beszámoltunk: Nógrád megyében Szurdokpüspöki és Jobbágyi között egy Salgótarjánból Budapestre tartó menetrend szerinti autóbusz árokba borult, egy ember meghalt, harmincan megsérültek.

Forrás: HVG