Nyomtatás
Találatok: 808
főzésA petőfiszállási Róna Vadásztársaság második alkalommal rendezett vadásztalálkozót a velük határos vadásztársaságokkal.
Az összejövetel helyszínéül a pálosszentkúti templomkert szolgált, ahol a hagyományokhoz híven egy lelőtt vadat ravataloztak fel. A misével egybekötött találkozót egy hirtelen haláleset árnyékolta be. Egy idősebb vadász feltehetően tüdőembóliában életét vesztette.

Sokan gyűltek össze Pálosszentkúton a hagyományteremtő céllal megszervezett vadásztalálkozón. A petőfiszállási Róna Vadásztársaság mellett a velük határos Monostor Vadásztársaságtól, a Jászszentlászlói Vadásztársaságtól, valamint a félegyházi Kunság, a Petőfi és az ugyancsak félegyházi Róna Vadásztársaságtól érkeztek tagok. A népes tömeg az összetartás jegyében főzést szervezett, ami mellett a hagyományokhoz híven egy elejtett őzbakot ravataloztak fel. A vad elejtéséhez kapcsolódóan a vadászok misén vettek részt, melyen egy idősebb társuk összeesett, az életét a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni...

A rendezvényen Kertész Farkas János, a petőfiszállási Róna Vadásztársaság vadászmestere elmondta, az összejövetel megszervezésének az ötlete még 2008-ban vetődött fel és a társaságokkal való egyeztetést követően tavaly valósult meg első alkalommal. A vadászati idény kapcsán a vadászmester hozzátette, jónak mondható az idei apróvadállomány. Kertész Farkas János elmondta, a rendezvény elérte a célját, ugyanis sikerült összefognia a környező vadásztársaságokat. A barátság jegyében megtartott összetartást várhatóan jövőre is megrendezik majd.

Forrás: Félegyházi TV