Nyomtatás
Találatok: 940
megállapodásEgyüttműködési megállapodás született. Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) érdekeik fokozottabb érvényesítési érdekében.
A két szervezet elnöke - dr. Semjén Zsolt, illetve Jakab István - megállapították, hogy Magyarországon a vadgazdálkodás és a vadászat olyan földterületeken történik, amelyek nagyobbrészt természetes személyek tulajdonában, kisebb részben pedig állami tulajdonban vannak. A vadászati jog gyakorlása ugyanakkor elkülönül a vadászterületen folyó mező- és erdőgazdasági tevékenységtől, az ágazatok egymástól eltérő, más-más jogszabályi keretek között működnek. A felek közös érdeke - miután tevékenységüket közös földterületen gyakorolják - törekedni arra, hogy működésük során kölcsönös érdekeik lehetőség szerint figyelembevételre kerüljenek. Áttekintik a vadászati, valamint a mező- és erdőgazdálkodási ágazat közös problémáit.

A két szervezet vezetői ennek az anomáliának a feloldására megállapodtak abban, hogy szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal közös konzultáció keretében áttekintik a vadászati, valamint a mező- és erdőgazdálkodási ágazat közös problémáit és törekednek arra, hogy az együttműködések á vadászterületekre vonatkozóan is megvalósuljanak Ennek érdekében kezdeményezik, hogy megyei szervezeteik között is létrejöjjenek a helyi sajátosságok alapján megfogalmazott megállapodások. Az OMVV és a MAGOSZ a megállapodás aláírásával azt is vállalták, hogy a másik fél tevékenységét érintő jogszabályok létrehozására, illetve módosítására vonatkozó javaslataikat egymás tudomására hozzák annak érdekében, hogy speciális érdekeik, az általuk képviseltek tevékenységét nem sértve, megvalósulhassanak.

Forrás: Tolnai Népújság