Nyomtatás
Találatok: 1409
koronglövészetBalatonfűzfő - A veszprémi koronglövők folyamatosan és megbízhatóan szállítják a jó eredményeket. Legutóbb ifj. Szollár András tette le névjegyét a nemzetközi mezőnyben.

A belgrádi világbajnokságon a Balatonfűzfői Lövész Egylet sportolója hatalmas egyéni csúcsot lőtt, a százhuszonöt korongból hármat hibázott csak el. Ezt követően heten indultak különharcba a döntőbe jutásért, ami ebben a sportágban szétlövést jelent.

A Balaton-parti traplövő a harmadik célt eltévesztette, így végül nem folytathatta a versengést az egyetlen olimpiai kvótáért a legjobb hat között. Ennek ellenére kitűnően teljesített, különösen a felkészülés rendkívüli körülményeinek ismeretében.

- Jelenleg úgy állunk, hogy még Andrást sem tudjuk majd támogatni - sóhajtott nagyot Putz István edző, a fűzfői lőtér vezetője. - Hiába ismeri már a világ élmezőnye is a fiatalembert, egyszerűen a költségek folyamatos növekedése lehetetlen helyzetbe hozott bennünket. A lőteret is béreljük, a lőszergyár megszűnése után pedig mindent vásárolnunk kell. Számolni könnyű: ahhoz, hogy valaki az élmezőnyhöz tartozzon, évente nyolcezer lövéssel kell készülnie. A lőszer ára ötven forint felett van, a korong közel húsz. Képtelenek vagyunk ekkora összegeket kitermelni.

- Az utánpótlás neveléséről még szót sem ejtettünk.

- Mindenhol hasonló a helyzet, ráadásul mi kétségtelenül mindig is különös figyelmet fordítottunk a fiatalok képzésére. Hiába lőttek a legutóbbi versenyeken egyéni rekordokat a versenyzőink, minden bizonnyal jövőre azt kell mondanunk, hogy nincs tovább, vagy csak saját költségen folytathatják.

- A lőtér a múltban folyamatosan bővült, szépült.

- Ez a létesítmény a Nitrokémia tulajdona, mi béreljük, ami szintén évről évre problémás alkut jelent. Természetesen igyekeztünk a feltételeket fokozatosan javítani, de bérlövészetből és versenyek rendezéséből reménytelen kitermelni a két alkalmazott bérét és a korábban említett összegeket. Ráadásul ez csak az alap, rengeteg mindenről (technikai, orvosi és millió más háttér megteremtése), ami pénzbe kerül, még egyetlen szót sem ejtettünk.

- Megdöbbentő, amit mond, hiszen órákig lehetne sorolni a fűzfői traplövők sikereit, eredményeit.

- Ez így igaz. Olimpikonjaink voltak, a világversenyeken szereztek, szereztünk különböző érmeket. Most mégis tökéletesen bizonytalan a jövő, egyelőre csak az biztos, amihez mi értünk. Támogatót nem találunk, pedig most is, ahogy a múltban, hozzuk az eredményeket.

A fiatalok változatlanul tehetségesek

A közelmúltban több versenyen is bizonyították a fűzfőiek, hogy a sportág elitjéhez tartoznak. Somogyi Árpád vadász skeetbajnok lett, illetve az ifj. Szollár, Somogyi, Lengyel György összetételű csapat is győzött. A vadász trap szakágban ifj. Szollár ezüstérmet szerzett, ahogy a csapat (ifj. Szollár, Szollár András, Kovács Gusztáv) is második lett. A 43. Balaton-kupán Papp Imre nyert, megelőzve Gazdig Vendel Özsébet és Papp Mártont. A nőknél Putz Franciska, Papp Borbála, Böröcz Nikolett volt a sorrend. Skeetben Lengyel és Somogyi állhattak fel a dobogó első két fokára. Korongvadászatban Bucskó Mihály nyert a veteránoknál, a szeniorok között ifj. Szollár 3. lett.

Forrás: Napló Online