Nyomtatás
Találatok: 906
gyereket ölt a tigrisSaját ültetvényükről vonszolt el egy szumátrai tigris egy ötéves indonéz kislányt.
A gyerek a testvéreivel játszott, amikor is megragadta őt a hatalmas állat. A holttestet a támadástól húsz méterre találták meg. Az indonéz sajtóban megjelent beszámolók szerint az eset még szombaton történt a Szumátra szigetén található Bengkulu tartományban.
Az ötéves kislány két idősebb testvérével játszott a családi ültetvényen, amikor a fák közül előbukkant egy szumátrai tigris, és rátámadt a kislányra – közölte a helyi erdőgazdálkodási ügynökség vezetője. Testvéreinek sikerült elmenekülniük a vadállat elől. Ők a legközelebbi, hét kilométerre lévő faluba futottak segítségért, mert szüleik nem voltak velük.
A segítségül hívott felnőttek azonban már csak a lány holttestét találták meg, a támadás helyszínétől nagyjából húsz méternyire – írták indonéz lapok. A kislánynak hiányzott a bal lába. Feltehetően a tigris ette meg, amelyik visszamenekült az erdőbe.
 Az erdőgazdálkodási ügynökség hat tisztségviselője vizsgálja az esetet. Először azt kell kideríteniük, hogy az ültetvény védett erdőben áll-e. Ha azon kívül van, a tigrist befogják, majd visszaviszik a veszélyeztetett szumátrai tigrisek számára létesített védett erdőbe.

Forrás: Hír24