Nyomtatás
Találatok: 905
vadászMég a klinikán ápolják, de kielégítő az állapota annak a férfinak, aki múlt szombaton megsérült egy vadászaton. Megszólalt a helyszínen lévő öt ember egyike: azt mondta, minden szabályos volt, a balesetet nem lehetett volna elkerülni.

Megírtuk, egy öttagú társaság múlt szombaton Klárafalva és Kübekháza között apróvadra ment, amikor egy nyúlra leadott lövés után a sörétek megpattantak egy fűben lapuló traktorgumin, és eltaláltak egy vadászt. Az 58 éves kübekházi férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, több sörétet műtéttel kellett eltávolítani a testéből. Továbbra is a szegedi traumatológiai klinikán ápolják. Úgy tudjuk, állapota kielégítő. Kerestük a klinikát, de a férfi nem járult hozzá, hogy felvilágosítást adjanak állapotáról.

A helyszínen lévő egyik vadász, Bagi Ádám megerősítette, amit már korábban is írtunk: szerencsétlen baleset történt, ami ellen semmit nem lehetett volna tenni.

– Egy fás-cserjés területen hajtottunk, egy belvizes árok két oldalán – mesélte a férfi. – Én a másik oldalon voltam, így csak azt vettem észre, hogy egy lövés után a vadászatvezető leállított mindenkit. Amikor összegyűltünk, akkor láttam, hogy az egyik barátunk több helyen vérzik.

A sérült vadászba számtalan sörét fúródott, de csak egy vérzett komolyabban: amelyik a homlokát találta el, éppen a két szeme között. – A nálunk lévő elsősegélyládából tudásunk szerint elláttuk, és persze hívtuk a mentőket és a rendőröket. A sérült társunk egyébként magánál volt végig, és hősiesen tartotta magát. Először úgy volt, hogy ki is engedik a klinikáról még aznap, csak aztán kiderült, hogy meg kell műteni – mesélte Bagi Ádám. Mint mondta, a sörétek egy része le is pattant a vadászról. – Ha vastagabb kabát lett volna rajta, talán a feje kivételével máshol nem is sérül meg. De „sajnos" aznap jó idő volt. A rendőrség a helyszínen valamennyi vadászt megszondáztatta – senki nem fogyasztott alkoholt. És bár a vizsgálat még tart, a helyszínen lévő vadásztárs is azt mondja, amit korábban a többiek is: minden szabályosan zajlott.

– Még mindig a hatása alatt vagyunk mindannyian. Több mint 10 éve vadászunk együtt, de ilyen még nem történt – mondta Bagi Ádám, aki társaival mindennap meglátogatja a szerencsétlenül járt férfit.

Forrás: Délmagyar