Nyomtatás
Találatok: 1079
farkasok támadtak meg egy férfitFölöttébb meglepő esettel szembesültek a vulkáni kórház ügyeletes orvosai, amikor több sebből vérző férfi folyamodott segítségükért. A banicai illetőségű 38 éves férfit ugyanis farkasok támadták meg, és harapták meg több helyen.

Az incidens a Zsil-völgyét övező hegyek erdejében történt, ahová a férfi fakitermelés céljából ment ki. Hazamenet közben farkasok támadták meg a lovát, a férfi, pedig fejszéjével kelt a jószág védelmére. A ragadozók azonban őt is megtámadták, karját többször megharapták. A több sebből vérző férfi a vulkáni kórházba került, ahol az orvosok megtisztították sebeit, illetve veszettség elleni oltást kapott. Ezenkívül imunoglobulin is szükséges, amelyért a vulkáni orvosok a vajdahunyadi kórházhoz fordultak, ismertette a helyzetet Mariana Mateescu, a vulkáni kórház menedzsere. Hunyad megyében ugyanis csak a vajdahunyadi kórház rendelkezik imunoglobulinnal, amely a viperaharapás elleni szerekhez hasonlít. A többi kórház nem rendelkezik ilyesmivel, mert eddig nem volt szükség rá. Kutyaharapásra nem használatos, vadállatok harapása – más mint kígyóké – pedig igen ritka. Néhány évvel ezelőtt volt már olyan eset a megyében, hogy róka harapott meg embert, farkas harapásra azonban hosszú évek óta nem volt precedens.

A vadászok egyesülete szerint az utóbbi években a farkasok elszaporodtak a bányavidéket övező hegyekben, viszont tilos rájuk lőni, mivel törvény védi őket.

Forrás: Nyugati Jelen