Nyomtatás
Találatok: 902
tigrisKameracsapdák fotói és videófelvételei azt sugallják, hogy Thaiföld erdőségeiben kifizetődtek az orvvadászok elleni erőfeszítések.
A Wildlife Conservation Society közleménye szerint a kamerákat számos helyszínen állították fel Thaiföld nyugati erdőségeiben tavaly, melyek tigriseket, ázsiai elefántokat, indiai bölényeket, maláji medvéket és egyéb fajokat kaptak lencsevégre.
A videofelvételeken egy nőstény tigris és kölykei táplálkoznak egy állati tetemből, leopárdok jelölik meg territóriumaikat, vadmalacok gondozzák utódaikat és ázsiai elefántok párosodnak.
Joe Walston, a szervezet elnöke szerint a videó a thaiföldi kormánynak hatalmas győzelmet jelent. A kormány figyelemreméltó erőfeszítéseket tett a vadvilág védelméért és az illegális vadászat visszaszorításáért.

A bizonyítékok azt jelzik, hogy a tigris és zsákmányállat-populációik stabilizálódtak ezen thaiföldi erdős régióban, mely 17, egymással határos, védett területet ölel fel. A jelenlegi becslések szerint a régió mintegy 175 tigrisnek ad otthont. Emellett Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb és legfontosabb elefántpopulációjának is otthona.
Thaiföld egyre inkább természetvédelmi vezetővé válik. Kínából, Nepálból, Indiából, Mianmarból, Bhutánból, Kambodzsából, Laoszból, Malajziából és Indonéziából érkeznek szakemberek az országba képzésre, így abban reménykednek, hogy a nyugati erdőkomplexum sikerei a többi ázsiai országban is ösztönzik az ilyen jellegű győzelmeket.

Forrás: Hiradó