Nyomtatás
Találatok: 1142
sebesült állatKarácsony estéjén talált munkatársunk egy sérült őzet Pécs és Harkány között az út szélén. Sokan segítőkészen álltak az ügyhöz, de végül a területen illetékes vadász nem ért a helyszínre.

- Éppen hazafelé mentem Harkányból, amikor a Pogányi elágazás után nem sokkal mintha valami őzformát láttam volna az árokban, de aztán csak egy hókupacnak tűnt - így kollégánk, aki szerint ilyen több is volt elvétve az út mentén. - Miivel nem voltam benne biztos, visszafordultam, és elmentem még egyszer az út mellett, amikor kiderült: tényleg őz feküdt az árokban.

Munkatársunk beszámolója szerint az állat határozattan élt. Néha fel-fel nézett, a jobb hátsó lábán nyílt törés volt látható, pont a térdénél. Kollégánk hívta a 112-es számot, kicsivel háromnegyed tíz előtt, és beszámolt az őzről. A rendőrség diszpécsere kerített egy vadászt, és visszahívta munkatársunkat. Amikor kiderült, hogy az állat magától nem mászik ki az útra, tehát balesetveszélyt nem okoz, azt mondta kollégánknak, hogy elmehet. Mint kiderült: a helyszínre érkező vadász egy dolgot tehet: lelövi a sérült állatot. A vadász vissza is hívta a szemtanút, ám amikor kiderült, hogy az út keleti oldalán van az őz, közölte: nem hozzá tartozik, hanem egy másik vadásztársasághoz, és arra kérte kollégánkat, hívja vissza a rendőröket, és ezt közölje velük.

Munkatársunk azonban, hogy az őz életét mentse, a Misina állatmenhelyet is felhívta. Ott szívesen fogadták volna az állatot, ám kiderült, hogy elszállítani nem tudják, ehhez a nemzeti parkot vagy a gyepmestert kell felhívni.
Kollégánk az utóbbi helyen járt sikerrel, negyed tizenegy előtt. A gyepmester fél óra múlva a helyszínen volt, az őz ekkor a helyzethez képest még jól volt, továbbra is fel-fel nézett. Ő is felhívta a vadászt, aki nem illetékes, majd a másikat, aki igen.. Utóbbi azt mondta, kiküld majd valakit. Később visszahívta a gyepmestert, és azt mondta: most mégsem tud kijönni senki. Talán majd egyszer, később.

A gyepmester és kollégánk végül nem merte autóba tenni a sérült állatot, nehogy még nagyobb bajt okozzanak. Amikor munkatársunk elhagyta a helyszínt, az állat már nem mozgott.

Forrás: Stop