Nyomtatás
Találatok: 1370
vadászbalesetA Móri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytat büntetőeljárást egy december 28-án délben a nagyvelegi Kopaszhegyen történt vadászbaleset ügyében, mely során egy hajtó súlyosan megsérült.

A balesettel kapcsolatos bejelentés a rendőrséghez a Fejér Megyei Szent György Kórházból érkezett december 28-án délután, miután a Móri Kórházból hozzájuk további ellátás végett átszállították a 42 éves móri sérültet.

Mint később kiderült, Nagyveleg, Kopaszhegyen került megrendezésre egy társas vadászat, melyen összesen hat svájci bérvadász, valamint 22 hajtó vett részt. A kilenc órakor kezdődő vadászat során három hajtás rendben le is zajlott, de a negyedik hajtást követően, 12 óra körül, az egyik hajtó homlokán vérző sebbel jött ki a bozótos részből. A fehérvári kórházban öt sörétszemet távolítottak el a lábából, arcából, illetve a nyakából. Állapota a kórház aznapi tájékoztatása alapján súlyos, de nem életveszélyes.

A móri nyomozók intézkedtek a kiszedett sörétek lefoglalásáról, valamint a tegnapi napon igazságügyi fegyverszakértő bevonásával megtörtént a helyszíni szemle, ahol a rendőrök a vadászaton történteket rekonstruálták. Az itt megállapítottak alapján a móri nyomozók tolmács jelenlétében hallgattak ki egy 58 éves svájci vadászt, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésével gyanúsítottak meg. A férfi szabadlábon védekezik.

Fprrás: Police