Nyomtatás
Találatok: 1141
őzvadászati tilalomAz Arad megyében elpusztult őzek ügyében az Erdészeti és Környezetvédelmi Minisztérium is vizsgálatot folytat, a szaktárca február elsejei sajtóközleménye értelmében Arad megye öt vadászterületén vadásztilalmat rendeltek el az illető fajra vonatkozóan.

A minisztérium sajtóosztályától származó információk szerint a tömeges őzpusztulást követően egy vegyes bizottság alakult, melyet a megyei rendőrség, a környezetvédelmi őrség, a halászati ügynökség, illetve a nagyváradi székhelyű Területi Erdészeti és Vadászati Felügyelőség (ITRSV) képviselői alkotnak. A bizottság tagjai feltérképezték Nagyiratos és Fazekasvarsánd települések környékét, ahol 2011. december 28. és 2012. január 31. között összesen 204 őztetemet számoltak össze. A hatóságiak az érintett vadászterületeken megtiltották a suták (nőstény őz) és a gidák (fiatal egyed) vadászatát.

Az eddig megtalált egyedek száma ugyanis meghaladja az idei évi vadgazdálkodási tervbe foglalt elejthető vadlétszámot. Szintén a környezetvédelmi tárca közleményében szerepel, hogy az érintett területeken nagy számú, különféle típusú rágcsálómérget tartalmazó zacskót találtak, ennek kapcsán az Országos Környezetvédelmi Őrség (GNM) felügyelői ellenőrzik az ilyen szereket forgalmazó és használó cégeket.
A rendőrség az állatpusztulás ügyében négy bűnügyi iratcsomót nyitott, ismeretlen tettesek ellen folyik a nyomozás.

Forrás: Nyugati Jelen