Nyomtatás
Találatok: 1671
hurokkal ejtették el a szarvasbikátHurokkal ejtett el négy somogyszentpáli férfi egy szarvasbikát február közepén.
A házkutatáson egyiküknél a rendőrség engedély nélkül tartott fegyvereket is talált. Tiltott vadászati módszerrel, hurokkal ejtett el négy orvvadász egy nyolcéves, egymillió forintot érő szarvasbikát a somogyszentpáli Háti-hegyen - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn. A szabadlábon védekező elkövetők még február 12-én ejtették el a szarvasbikát, és a helyszínen kizsigereltek. Az állat húsát és a trófeáját magukkal vitték, belső szerveit és levágott lábait otthagyták.

A Marcali Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a négy helybéli férfit, ők elismerték a bűncselekmény elkövetését. Egyiküknél a házkutatáson előkerült egy engedély nélkül tartott sörétes és egy maroklőfegyver is lőszerekkel, ezeket a rendőrség lefoglalta a szarvasbika trófeájával és húsával együtt.

Kiderült az is, hogy az egyik férfi a napokban egy szintén helybéli lakossal együtt kutyákkal fogatott meg egy 80-100 kilós vaddisznót, az állat bőrét megtalálták a nyomozók. A kutyák addig hajtották a vaddisznót, amíg ki nem merült, ekkor az elkövetők leszúrták, majd a húsát elosztották egymás között.

Forrás: MTI