Nyomtatás
Találatok: 1491
orvvadász szarvastrófeaEgymillió forintos kárt okoztak a vadásztársaságnak az elfogott vadorzók.

Február 12-én a somogyszentpáli Háti-hegyben tiltott vadászati módszerrel, hurokkal ejtettek el egy 8 éves szarvasbikát. Az elkövetők azonnal kizsigerelték az elejtett állatot, majd annak húsát és trófeáját magukkal vitték, az állat belső szerveit és levágott lábait a helyszínen hagyták.

A marcali rendőrkapitányság nyomozói hamarosan eljutottak a négy helybeli orvvadászhoz. A kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Az egyik elkövetőnél tartott házkutatáson előkerült egy sörétes puska és egy pisztoly is, illetve lőszerek, melyekhez nem rendelkezett tartási engedéllyel. A fegyvereket és a lőszereket lefoglalták. Megtalálták a szarvasbika trófeáját, csontjait és húsát, továbbá frissen nyúzott vaddisznóbőrt.

Ekkor derült fény arra, hogy a napokban a négy elkövető egyike egy szintén helybéli barátjával kutyákkal fogattak meg egy 80-100 kg-os súlyú vaddisznót. A kutyák addig hajtották az állatot, amíg az kimerült, ekkor az elkövetők leszúrták, kizsigerelték, majd félbe vágva elosztották egymás között még a helyszínen, és hazamentek.

Forrás: KaposPont