Nyomtatás
Találatok: 1267
vadászbálMi más is lehetett volna a vacsora a kecskeméti vadászbálon, mint fácánbecsinált leves, vadhúsleves gazdagon, valamint szarvas szeletek „Fővadász” módra, mandulás burgonya krokettel, illetve vörösboros vaddisznópörkölt dödöllével.

Az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség, és a Városföldi Vadásztársaság negyedik megyei vadászbáljának szervezői ezúttal sem lőttek bakot… Sikeres és rendkívül jó hangulatú volt a szombat este kezdődő, és vasárnap hajnalig tartó bál. Ez akár a februárban véget érő vadászati idény ünnepélyes befejezésének is tekinthető. A farsang a fegyverszünetet hozza el a vadászterületeken – tréfálkoztak a vadászok.

– Bács-Kiskun megyében 3800 vadász van, a vadgazdálkodást pedig 106 vadászati jogosult folytatja – mondta báli megnyitó beszédében dr. Mészáros Attila, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének elnöke. – A vadászat ősi, nemes sport és mi arra törekszünk, hogy értékeit megismertessük és elismertessük a nagyközönséggel. Erre szolgál az, hogy számtalan rendezvényen vagyunk jelen. Minden év januárjában megrendezzük a horgász-vadász kiállítást, ősszel a megyei vadásznapot, négy éve pedig már a februári vadászbállal is hagyományt teremtünk.

Forrás: Baon