Nyomtatás
Találatok: 1225
vadászati kiállításÁllami vadászterületek képviselése Madridban.
A spanyol vadászati piacon nagyobb jelentőséggel szereplő állami erdő- és vadgazdaságok képviselték hazánk kiemelkedő természeti adottságait és vadban való bőségét a szinte egy időben, de két külön helyszínen megrendezett madridi Venatoria és FICAAR (Feria Internacional de la Caza y las Armas azaz Nemzetközi Vadászati és Fegyver Kiállítás) nemzetközi vadászati kiállításokon. Az egy nap különbséggel kezdődő kiállítások Spanyolország két legjelentősebb vadászati kiállításának nevezhetőek. A kettő közül az egy nappal később kezdődő FICAAR területre, illetve látogatói számra a nagyobb méretű (három szinten, összesen 18.000 m2-en megjelenő szervezők, árusok, kutyások, művészek standjai melyre közel 30.000 látogatót vártak a három nap alatt). Azonban a Venatoria bár szerényebb lélekszámban látogatott és jóval kisebb kiállítói területtel rendelkezik, koncentráltabban jelentek meg a szinte csak vadászatszervező irodák, vadászterületek és utazási cégek képviselői a kilátogató potenciális vadászvendégek kegyeit keresve.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. kihasználva a kiállítások szinte egy időben történő megrendezését, mindkét kiállításon részt vett, képviselve Tolna megye kiváló vadászatturisztikai adottságait. Február 29-én este, a Magyar Turizmus Zrt. madridi külképviseletének és annak vezetőjének kiváló kezdeményezésében és szervezésében az arra jelentkező erdőgazdaságok egy bemutatkozó jellegű munkaértekezlet (’workshop’) keretén belül mutathatták be prezentációjukat, kép- és videó anyagaikat területeikről és vadállományuk jellemzőiről.

A Gyulaj Zrt. mellett a madridi magyar nagykövetségen megrendezett eseményen a SEFAG Zrt., a Gemenc Zrt és a Zalaerdő Zrt. képviselői ismertették vadászati lehetőségeiket. A prezentációkkal, videó bejátszásokkal tarkított spanyol nyelvű workshop-ot Bucsi-Szabó Edit nagykövet asszony nyitotta meg, majd külön tárgyaló asztalok mellett lehetőség nyílt konkrét kérdések feltevésére a jelenlévő társaságok szakemberei felé. A rendezvényen jelen volt Pintérné Viesel Judit, mezőgazdasági attasé és Hajas Gabriella, külgazdasági attasé is. A madridi vadászati workshop és a kiállítások konklúziójaként elmondható, hogy a spanyol vadászok számára Magyarország kiemelkedően vonzó vadászterületnek számít.

A tamási székhelyű Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mellett a 2012. évi Venatoria és FICAAR kiállításokon az alábbi állami erdő- és vadgazdaságok vettek részt kiállítóként: Vadex Zrt., SEFAG Zrt. valamint csak a Venatoria-n az Ipoly Erdő Zrt.

Forrás: ForestPress