Nyomtatás
Találatok: 1280
eltemettél a meggyilkolt vadásztÖrök nyugalomra helyezték Balogh Lászlót, akit március 16-án gyilkolt meg egy orvvadász a Baranya megyei Magyarlukafa közelében.
Horgásztársai egy megjelölt harcsát eresztenek a tóba, Laci halát senki sem szákolhatja ki.Szívbe markoló gesztussal búcsúztatják a pecások Balogh Lászlót, a nagy harcsavadászt, a természet örök szerelmesét. Értelmetlen halála előtt László számos kapitális halat húzott partra, legnagyobb fogása egy 74 kilós harcsa volt. Horgásztársai ezért is gondolták úgy, hogy a hobbijához kapcsolódó emléket állítanak Lászlónak. A férfi sírköve kedvenc horgászhelyén áll, „szelleme” pedig egy harcsában élhet tovább. A horgászok megjelölnek egy harcsát, ez lesz „Laci hala”, s a domolosi tóban fogja leélni az életét. Ha valaki kifogja ezt a példányt, vissza kell engednie, nem viheti haza. László horgászegyesülete ezentúl minden évben a Balogh Lászlóról elnevezett emlékversenyt is tart az áldozat tiszteletére. Közben László gyilkosát, P. Máriót még mindig rabkórházban kezelik. A Bors információi szerint a rendőrség továbbra is keresi azt a fegyvert, amellyel szarvast lőtt a gyilkosság hajnalán. Nem kizárható, hogy P. Máriónak társa is volt az orvvadászatban, a nyomozás most ezt a lehetőséget is vizsgálja.

Mint arról a Bors beszámolt: a gyilkossággal kapcsolatban kihallgattak egy egykori rendőrtisztet, P. Márió ismerősét is. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra sem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta az exrendőr meghallgatásáról szóló információnkat. A férfi szerepe már csak azért is érdekes lehet, mert több helybéli is úgy vélekedik, a köztudottan orvvadászattal foglalkozó P. Máriót évekig segítette egy magas beosztású személy stiklijei elsimításában.

Forrás: Borsonline