Nyomtatás
Találatok: 1165
orrszarvúA betörő nem vette észre, hogy a trófea üveggyapotból készült.
A dél-afrikai vadrezervátumban egy üveggyapotból készült orrszarvú szarvát próbálta ellopni a leendő orvvadász. A betörő először megpróbálta feltörni a Lombardini Vadállat Farm recepcióján lévő kasszát, majd miután nem járt sikerrel, kifosztotta a bárt, és az ott található dísztárgyról letörte a szarvat.
„Úgy sejtjük, nem igazi orvvadásszal, csupán egy buta betörővel állunk szemben, aki miután meglátta a falon, úgy gondolta, eladhatja a szarvat. Egy igazi orvvadász rögtön rájött volna, hogy mindössze egy másolatról és nem igazi trófeáról van szó.” – nyilatkozta a farm vezetője, Susan Lottering.

Az üveggyapot modellt, melynek a Barendina nevet adták, egyébként azért állították ki, hogy emlékül szolgáljon a farm orrszarvú-nevelő programjának elindítására. Az orrszarvúak szarvát egyébként több tízezer dollárért lehet eladni az ázsiai piacokon, ahol hisznek benne, hogy gyógyító hatásuk van. A szakértők szerint ez nem igaz. Emiatt Dél-Afrikában az elmúlt években jelentősen megnőtt az orvvadászat mértéke, a tavalyi évben legalább 450 ilyen esetet regisztráltak. Szerencsére a vadrezervátumi rablásban egyetlen állat sem sérült meg és a tolvaj csupán egy műanyagdarabbal gazdagodott.

Forrás: Mosaiconline