Nyomtatás
Találatok: 874
erdei vasútMár készülnek a szezonra, az ünnepi hétvége ízelítőt adott.
Lenti (gyf) - Éves szinten 23 ezer feletti utassal számolnak a Csömödéri Állami Erdei Vasútüzemnél. Ennek érdekében már a szezon előtt indítanak különjáratokat, húsvétkor is több szerelvény szállított utasokat Csömödér és Lenti, illetve Csömö- dér és Kistolmács között.

Kaliba Mihály, a vasútüzem műszaki vezetője szerint az eddig rendelkezésre álló adatokból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de bízik abban, hogy a tavalyihoz hasonló érdeklődés mutatkozik a kisvasút iránt.
- Eddig két alkalommal indítottunk külön járatokat, a március 15-i hosszú hétvégén, illetve húsvétkor - mondta a műszaki vezető. - Az utaslétszám eddig nagyjából a várakozásainknak megfelelően, az elmúlt évihez hasonlóan alakult. Április 28-tól már menetrend szerinti járatokkal várjuk az utasainkat, ettől az időponttól vonataink napi rendszerességgel, a teljes szakaszon közlekednek.

Kaliba Mihály hozzátette, mindez változást jelent a korábbi évek gyakorlatához képest, eddig ugyanis az előszezonban csak a Lenti és Csömödér közötti szakaszon járt a kisvonat, a Csömödér és Kistolmács közötti részen csak külön rendelet alapján közlekedtettek szerelvényeket. Az előszezon és a július elsejétől számított főszezon között most a járatpárok számában lesz különbség, értelemszerűen a nyári időszakban több szerelvényt indítanak útnak.
További újdonság, hogy a csömödéri állomásnál turistaszállót alakítottak ki, valamint ugyanott elkészült az új fogadóépület, melyek ünnepélyes avatására a közeljövőben kerül sor.

Forrás: Zalai Hírlap