Nyomtatás
Találatok: 1074
LövészversenyMásodik alkalommal rendezték meg Debrecenben a NYÍRERDŐ Nagydíj elnevezésű Field Target nemzetközi lövészversenyt.

A helyszín a Bánki Tájház és Arborétum volt, itt zajlott le másfél évvel ezelőtt a sportág egyetlen magyarországi világbajnoksága is, és itt volt tavaly az első, hagyományteremtőnek szánt NYÍRERDŐ Nagydíj is. Az idehaza hét éve űzött szakágban az erdőkben vagy mezőkön elhelyezett, acéllemezekből készült (például nyulat, mókust, patkányt ábrázoló) bukócélokat kell eltalálni – speciális, rugós- illetve sűrített levegővel működő légpuskával. Jelenleg már több tucat országban űzik ezt a sportágat.

A mostani – Magyar Kupa fordulóval összekötött – kétnapos versenyre 52-en neveztek, még Csehországból és Szlovákiából is érkeztek lövészek. A hazai puskásokat a debreceniek mellett főként budapestiek és püspökladányiak képviselték. A névadó erdészeti társaság részéről Juhász Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. műszaki vezérigazgató helyettese köszöntötte a versenyzőket. Az első napon még nyárias időben, szikrázó napsütésben zajlott a verseny, de a második napon már hűvös, esős idő várta a lövészeket. Emiatt néhányan visszaléptek ugyan a viadaltól, de a legtöbb sportolót nem zavarta az eső, és teljesítették az előírt pályát.

Forrás: ForestPress