oroszlánKenya, Nairobi – Hat elkóborolt oroszlánt öltek meg Nairobi közelében ismeretlen lándzsások, mert a vadállatok felfaltak négy kecskét – jelentette a Kenyai Vadvédelmi Szolgálat.


Az oroszlánok a főváros közelében található Nemzeti Parkból kóboroltak el és Kitengela település közelében döfték le őket. A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat fegyveres parkőröket küldött a településre, hogy befogják az oroszlánokat, de mire a helyszínre értek, a nagymacskák már halottak voltak. A hatóságok azt jelentették, hogy egy ismeretlen banda, lándzsákkal végzett a vadállatokkal. A megölt állatok közül kettő nőstény, kettő kifejlett hím és kettő még kölyök volt. Az állatok a Nairobi Nemzeti Parkból szöktek meg, amely nincsen teljesen elkerítve, hogy ne akadályozzák a vadállatok mozgását.

A Vadvédelmi Szolgálat szerint ez hatalmas veszteség, mert az oroszlánok a Nemzeti Park büszkeségei voltak. A turisták is szerették őket.

A hivatalos adatok szerint Kenyában körülbelül 2000 oroszlán él még szabadon a vadonban. Évente viszont legalább 100 oroszlánt ejtenek el a „vadászok”.

Forrás: Afriport