Nyomtatás
Találatok: 1848
A Magyar Csapdázók Egyesülete a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karával, a Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és Hódmezővásárhely városával együttműködésében fogolygazdálkodási és fogoly visszatelepítési szakmai konferenciát rendez Hódmezővásárhelyen.

Időpont:
2014. január 25-e, szombat


Helyszín: Petőfi Művelődési Központ (Hódmezővásárhely, dr. Rapcsák András út 7., térkép)


Az Egyesült Királyságból érkező vendégelőadók a nemzetközi vadbiológiai kutatási életben elismert Game & Wildlife Conservation Trust kutatói és szaktanácsadói, valamint a velük együttműködő vad törzsből származó fogolytenyészetet létrehozó Perdix Wildlife Suppplies vezetője.


TERVEZETT PROGRAM 10-től 15 óráig:


Regisztráció: 9.00–10.00


1. NYITÓ ELŐADÁS: A Lajta Projekt 20 éves tapasztalatai az apróvad-gazdálkodásban (Prof. Dr. Faragó Sándor, NyME)

2. Egyesült királyságbeli fogolyvédelmi mintaprogramok eredményei, valamint a loddingtoni ökogazdaság bemutatása (Dr. Francis Buner, GWCT)

3. Ragadozógyérítési kísérletek hatásai a fogolyállományra, az alkalmazott módszerek és eszközök áttekintése,új fejlesztések bemutatása (Dr. Mike Short, GWCT)

4. A fogoly téli és tavaszi kiegészítő takarmányozása (Dr. Carlos Sanchez, GWCT)

5. Önfenntartó fogolyállományok megalapozását szolgáló kibocsátási technológiák eredményességének összehasonlítása (Dr. Francis Buner, GWCT)

6. Vad törzsből származó fogolytenyészet kialakítása és fenntartása (Dr. David Butler, Perdix Wildlife Supplies)


Előzetes regisztráció az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen december 20-ától, időrendi sorrendben maximum 200 főig.

Forrás: HuntingPress