Nyomtatás
Találatok: 3121
canon10x32 is fsl 800x524Három új, 10-szeres, 12-szeres és 14-szeres nagyítást kínáló távcsövet mutatott be a Canon, amelyek a 10x32 IS, a 12x32 IS és a 14x32 IS típusjelzést viselik.

Ezek az első olyan távcsövek, amelyek a Canon új, objektíveltolásos elven működő képstabilizátorrával vannak felszerelve. Jelenleg az egész világon a Canon az egyetlen gyártó, amely mindegyik távcső-modelljéhez biztosít képstabilizátor technológiát.

Miért kell képstabilizátor egy távcsőbe?

A gombnyomásra aktiválódó optikai képstabilizátor a korábbi technológiákhoz képest még jobb képminőséget biztosít. Állvány használata nélkül is rázkódástól mentes látványt nyújt a felhasználóknak akár a maximális nagyítás használata mellett. Míg egy képstabilizátor nélküli távcsövet gyakorlatilag lehetetlen úgy kézben tartani, hogy a kép ne mozogjon, addig a képstabilizátor kiiktatja a kézmozgás nem kívánatos hatásait.
Ennek köszönhetően ezek az új távcsövek jelentősen megkönnyítik vadászok, a katasztrófa-, és rendvédelemben dolgozók munkáját, de természetbarátok számára is élvezetesebb és pontosabb a látvány távoli állatok, objektumok megfigyelésekor.

Tizennégyszeres nagyításnál sem remeg a kép

Mindhárom új távcső képstabilizátorát kétfajta üzemmódban lehet használni. A Standard IS mód a keresés során aktív, míg a Powered IS mód akkor kapcsol be, ha sikerült egy távoli tárgyat, épületet vagy távoli repülőgépet észlelni, és csak követni kell a célpontot. Annak érdekében, hogy a messze lévő dolgokat a lehető legjobb minőségben lehessen látni a távcsőben, ez az üzemmód korrigálja a felhasználó légzése és kézmozgása által előidézett, nemkívánatos bemozdulásokat is.
A Canon új képstabilizátor technológiája akár 14-szeres nagyitás mellett is hatékonyan csökkenti a rázkódást, ami azért is fontos, mert a távcső használójának szeme is kevésbé fárad, ha folyamatosan éles, stabil képet lát. A 10-szeres, 12-szeres és 14-szeres nagyításra képes új távcsövekkel akár 2 méter távolságban lévő témákra is lehet fókuszálni, ami például kisebb állatok megfigyelésekor praktikus, hiszen a közeli fókuszpontnak köszönhetően akkor is élesen lesznek láthatók, ha közelebb jönnek.


Speciális bevonattal a tökéletes színekért

A Canon Porro II prizmaoptikájának köszönhetően, amely rendkívül kis fényszórású lencsetagokkal és Super Spectra bevonattal rendelkezik, mindhárom új távcső tökéletes színhűséget és kontrasztott biztosít a teljes látómezőben.
A távcsövek külső gumiborítása jó fogást biztosít, matt felülete pedig nem veri vissza a fényt, ami például vadászatok alkalmával kulcsfontosságú. A kétféle képstabilizátor üzemmód gombjait úgy alakították ki, hogy kitapintva is könnyen megkülönböztethetők legyenek, és kesztyűben is problémamentes legyen a használatuk. A képstabilizátor mindegyik modell esetében két-két darab AA méretű ceruzaelemről működtethető, amelyek folyamatos használat mellett 10 órás üzemidőt biztosítanak.