félautomata sörétes vadászpuskaEgy dupla csövű és egy új bock expressz után a Fabarm bemutatta 2008-as újdonságát, egy félautomata, önszabályozó gázrendszeres sörétes puskát, az XLR 5-öt A fegyver 1630 barra is bevizsgált. Egyensúlyát kifejezetten úgy alakították ki, hogy elkerüljék a cső lövéskor történő felemelkedését, így gyorsítva az elsütések ütemét anélkül, hogy elveszítenénk a célon tartást. Az XLR 5 testét Weaver-sínes szerelék fogadására alakították ki. A szürke tokot finom vésések díszítik, a titánbevonat pedig a legmostohább körülmények között is optimális védelmet biztosít A puska Tribore csővel rendelkezik, amely cserélhető, hiperbolikus choke-ban végződik.

fabarm xlr5 vadászpuska

Új golyós a Grangernél

Mauser 98 forgó-tolózáras take-down, természetesen luxuskivitelben – íme a Granger 2008-as újdonsága. A felsőkategóriás francia gyártó ugyanazzal a gondossággal és tökéletesre való törekvéssel vetette bele magát a tolózáras golyósok gyártásába, mint ami oldallakatos fegyvereit korábban is jellemezte – beszéljünk akár sörétes, akár golyós puskáról, hiszen 2007-ben egy expressz is napvilágot látott. A Paris Country Show-n két tolózáras fegyvert is bemutattak, egy .375 HH-ot és egy 6.5x57-est. Azaz két igen különböző kalibert, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálhassa álmai fegyverét a Saint Étienne-i márka kínálatában. Puskái egyedi kidolgozása, a polírozás és a fémalkatrészek összeillesztése – például egy zárvezető hozzáadása a még pontosabb és finomabb működés érdekében – gyártmányait különleges fegyverekké teszi.

Itt a Beretta SV10 Perennia

beretta sv10 prennia vadászpuska

Egy új, sorozatgyártású Beretta bock piacra dobása elég ritka esemény ahhoz, hogy megemlékezzünk róla. Az SV10 tehát megérdemli a hírverést. Ez a modell szakít a korábbiakkal, baszkülje oldalainak hátsó részén elliptikus kivágást találunk. ugyanez a forma felülről nézve a felső kulcs és a csőfar találkozásánál is visszaköszön. Az SV10 (az SV a „bock” kifejezés olasz megfelelőjének rövidítése) a Perennia névre hallgat, amely kb. annyit tesz, mint „örökké tartó”. Nagyon valószínű, hogy ez a puska a Beretta bock sörétesek új stílusának előfutára, és szép lassan ilyen kivitelű baszkülre cserélik az eddig ismerteket. Ami a műszaki újítást illeti, az elsütőszerkezet a baszkül szétszedése után egyben kiemelhető.

Forrás: Élményvadász Magazin