Nyomtatás
Találatok: 2157
muzsikal az erdoA „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadához érkezett.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot 2021. július 3-11-e között tartják – közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány.
.
A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember törékeny, része a természet nagy rendszerének, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat.
A „Muzsikál az erdő” a gazdaság, az élet újra indításakor arra szeretné motiválni az érdeklődőket, hogy társadalmunk lelkileg megerősödve, környezeti szempontból is fenntartható és összefogásra építő életpályára állhasson rá. Szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért. Kiemelt feladatunk testi – lelki egyensúlyunk helyreállítása.

Új lendületet kapott a „Muzsikál az erdő”, hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő” értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, a zene szeretete, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.

A 18.évadban is hűek maradnak hagyományos szervezési elveikhez. Különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várják a régi ismerőseiket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjaikra. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal rendelkező rendezvényen az erdei séták során nemcsak különleges erdei értékekkel ismerkedünk meg erdészeti és természetvédelmi szakemberek vezetésével, hanem ráhangolódunk a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása, a fenntartható gazdálkodás példák bemutatása.

Az erdőhöz, a természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település, helyi közösség megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más ökoturisztikai szempontból is kiemelt helyszínen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő, a természetvédelem értékeit.
A „Muzsikál az erdő”-n üdvözölhetik többek között a Budafoki Dohnányi Zenekart, a Duna Szimfonikus Zenekart, az Egri Szimfonikus Zenekart, a Monarchia Szimfonikus Zenekart, a Corpus Harsona Quartettet, az In Medias Brasst, a Kecskemét Brasst, az Anima Vonósnégyest, Horgas Esztert, Palya Beát, Boros Misit, Csík Jánost, Szokolay Dongó Balázst, Szabó Balázst, a Magyar Állami Népi Együttest, a Muzsikás Együttest, a Misztrál Együttest, a Talamba Ütőegyüttest, a Hot Jazz Bandet, a Cantemust.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Szurdokpüspöki, Tar, Salgótarján – Eresztvény, Gyöngyös-Sástó, Abasár, Ágasvár, Pásztó – Mátrakeresztes, Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján.

A rendezvények a kidolgozott biztonságos rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. A rendezvénylátogatási protokoll betartásában számítunk az érdeklődők, a közönségünk együttműködésére. (A protokoll elolvasható a honlapunkon, a facebook oldalunkon és a helyszíneken.)

Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2021-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Részletes információt megtalálják honlapukon, a www.muzsikalazerdo.hu-n

Ne feledjék: „ Nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés!”

Köszönik az érdeklődők türelmét, a rendezvénysorozattal kapcsolatos információkat, tájékoztatást közzé teszik honlapukon, közösségi oldalukon.
Köszönettel tartoznak mindazoknak, akik a jelenlegi körülményei között is elősegítik a „Muzsikál az erdő” rendezvény megvalósulását.

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Forrás: ForestPress