Nyomtatás
Találatok: 1431
orszagos vadasznapAz Országos Magyar Vadászkamara 1997-ben történt megalakítása óta első ízben éri Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az a megtisztelő feladat, hogy otthont adhat az Országos Vadásznapnak!

A több mint 20 éves hagyományhoz méltó helyszínt találni nem volt kis feladat, de számos lehetőséget mérlegelve a Vadászkamara megyei Területi Szervezetének vezetése kiválasztotta azt, amely minden szempontból alkalmas a rendezvény megtartására. A Tiszadobon található Andrássy-kastély és a hozzá tartozó bő nyolc hektáros park nem csak igazi ékszer a Holt-Tisza és az élő Tisza közzé zárva, hanem vadászati vonatkozása is van.

Az építtető Andrássyak nem csak a Tisza szabályozásában jártak élen, hanem megtelepítették Tiszadobon a dámot, az állományból a többi között Guthra is kerültek innen vérfrissítési céllal egyedek. Nem ok nélkül érzik az ott terítékre került világrekord agancsokat kicsit sajátjuknak az itteni vadászok.

Az Országos Vadásznap már évek óta egy szakmai nappal, konferenciával indul. Most sem lesz ez másként. Az első nap országos és helyi jelentőségű vadgazdálkodási témákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők. (A programról rövidesen hírt adunk a Vadászkamara online felületein!)

A második nap a közönségé, ahova minden vadásztársat, érdeklődőt tisztelettel hívunk!

A kastély belső tereiben külön a vadásznapra összeállított kiállítással várjuk a látogatókat. A parkban egyebek mellett vadászkutya verseny, íjászat, solymászat, kutyabemutató, erdészeti tanulmányösvény, népi gyermekjátékok, trófeamustra várja az érdeklődőket. Mindezen túl elmaradhatatlan része a rendezvénynek a megyei vadásztársaságok főzése, valamint a megyei vadászkamarák bemutatkozása. A főzéshez természetesen főzőverseny is tartozik, ahol majd eldől, hogy ki tudta a legjobb vad, illetve haléltelt kifőzni. (Erről részletek az oldal alján.)

Ha már főzés, akkor jó tudni, hogy a Vadászkamara Területi Szervezete Guenniss rekordot akar felállítani a szarvasgulyással, amely a helyszínen készül majd. Augusztus 27-én a kilátogatók a kastély parkjában meggyőződhetnek róla, hogy milyen nagy üst kell a rekord mennyiségű - 2300 liter - gulyás elkészítéséhez.

Részletesen itt!

Forrás: OMVK