Nyomtatás
Találatok: 1977
Az új generációs Hyundai Santa Fe bizonyult a legbiztonságosabbnak az Euro NCAP által 2012 során tesztelt valamennyi nagyméretű terepjáró közül.

A modell az összes vizsgálati szempont szerint kategóriaelső eredményt ért el a független járműértékelő szervezet tesztsorozatán, ezzel minden idők egyik legbiztonságosabb járművének, valamint 2012 legbiztonságosabb nagyméretű terepjárójának bizonyult – megelőzve a Mercedes-Benz M-osztályt és az új Range Rovert.

Az Euro NCAP a 2012-ben tesztelt 36 gépkocsi közül kiemelt nyolcat, az egyes kategóriák legjobbjait, és külön elismerésben részesítette azokat az általuk nyújtott, élvonalbeli általános biztonsági teljesítményért. A „felnőtt utasvédelem” terén az új generációs Santa Fe 96 százalékos eredményt ért el, maximális pontszámot szerezve az oldalütközéses vizsgálaton. A „gyermek utasvédelem” terén a középkategóriás szabadidőjármű 89 százalékot kapott, míg a menetstabilizáló elektronikához hasonló funkciók 86 százalékos eredményhez segítették hozzá a „biztonsági segédrendszerek” kategóriájában.

A Santa Fe az első olyan Hyundai modell, amelyet aktív motorházfedéllel szereltek fel. Ez a rendszer gyalogossal történő ütközés esetén aktiválódik, és a becsapódás erejének mérséklése révén csökkenti a súlyos személyi sérülés kockázatát. Ennek köszönhetően a Santa Fe 71 százalékos eredménnyel teljesítette a „gyalogosvédelem” tesztkategóriát, ami kiemelkedően jó eredmény ebben a méretosztályban, hiszen a következő legjobb modell is csupán 63 százalékot tudott elérni.


 
Forrás: Kocsi.ro