Nyomtatás
Találatok: 1276

A képen látható méretes vadkant egy külföldi vendégvadásznak sikerült terítékre hoznia a Zala-Jagdnál, aki hosszabb távra keresett Magyarországon vadászati lehetőségeket.


A vadászatról Vaáry Péter így írt – „Pozsár István hivatásos vadászunknak szóltam, hogy jöjjön ki velünk a területre. Megbeszéltük vendégünkkel, amennyiben látunk olyan bakot, ami tetszik neki, mivel már elkezdődött az idény, akkor meglőheti. A terület bejárás vége felé jártunk, amikor a rétről egy érdekes bak elballagott előttünk, át a szálas erdőbe. Megálltam, mert szólt Pista barátom, hogy megpróbálna rácserkelni a vendéggel, ha ő is szeretné. A vadászunk is igen izgatott lett, így elkezdtek „rácsúszni”. Eltelt egy jó 20 perc, majd hallottam egymás után 3 lövést jó becsapódással. Nem tudtam mire vélni a dolgot, vártam, hogy hívjon a Pityu. Még végig sem gondoltam, már csengett a telefonom. Bele sem bírtam szólni, mert annyit mondott egyből, hogy: “Gyere hamar, mert azt hiszem meglövettem életem legnagyobb kanját!”

Mikor odaértem a szám tátva maradt, még életemben nem láttam ekkora vaddisznót. A mérlegen 198 kilogrammot nyomott, és a „házi bírálaton” a kis agyarai, 13.9 cm-13.5 cm, míg a nagy agyarai, 24 cm (bal) és 23,6 cm (jobb) hosszúak voltak.”

Forrás: Vadászlap