Nyomtatás
Találatok: 1090

A képen látható őzbakot Balogh Attila ejtette el a tompai Kelebia Vadásztársaság (Bács-Kiskun megye) területén július 5-én.


A vadászatról a következőképpen számolt be lapunk számára:

„A bakvadászat az, amit a legjobban várok minden évben. Édesapám a tompai Kelebia Vadásztársaság tagja, életemben eddig három daliát lőttem, mind a hármat ezen a területen. Nem volt ez másképp az idei bakommal se. Aranyász József vadászmesterünkkel mentünk ki. A jól ismert köröket tettük meg, de valamiért nagyon gyér mozgás volt. A cél egy 300-350 gramm körüli „legény” elejtése lett volna. Ha az ember nem ismerné a vidéket, azt mondta volna, hogy itt egyáltalán nincsenek is őzek. Már este 8 óra fele járt az idő, amikor megláttuk „őt”. Két kukoricatábla között állt egy búzatarló közepén. A dűlő szélén rácserkeltünk Jóska bácsival, a vadászmesterünkkel, akivel életem első bakját is lőttem. Belenézett a távolságmérőbe és csak annyit mondott – 190 méterre van, lőjed gyerek – én pedig útjára engedtem a lövedéket. Az őz azonnal tűzbe rogyott, mire odasétáltunk hozzá, már ránk is szürkült. Szerencsénk volt a helyszínnel is, mert a homokszínű tarlón szinte még világított a vörösesbarna bundája.
Büszke vagyok a bakomra, az eddigi legszebb, amit terítékre hoztam. A jövő évben nagy valószínűséggel ismét a Kelebia Vadásztársaság keretei között fogom elejteni a soron következőt.”

Forrás: Vadászlap