Nyomtatás
Találatok: 1190
hagyomanyteremto trofeaszemleAugusztus 25-én, pénteken, az őz vadászati idényének lezárása képpen tartotta meg a Jászfényszarui Vadásztársaság (Jász-Nagykun-Szolnok megye) első, hagyományteremtő őzbak trófeaszemléjét.

A társaság elnöke, dr. Palócz Attila köszöntötte a vendégeket, tagtársait és a szerencsés elejtőket. A trófeák kapcsán elmondta mennyire fontos, hogy kellő szakmaisággal, megfelelően kezeljék a rájuk bízott állományt. Gratulált, valamint egyúttal meg is köszönte a visszajáró és az újdonsült vendégeknek, hogy a Jászfényszarui Vadásztársaság revírjét választották vadászataik színhelyéül. Kiemelte Czitán Mátyás hivatásos vadász elhivatottságát és áldozatos munkáját, ami a terítékre került bakokon és az ünnepségen egyaránt meglátszott.

A köszöntő szavak után kezdetét vette az anekdotázás, melyik bak, hogyan került puskavégre. Mindenki alaposan szemügyre vette az idei idényben elejtett daliákat, amely között akadt aranyérmes, bronzérmes, illetve számos érdekes agancs is. Sajnos volt egy bak, amely feltehetőleg orvvadász keze által pusztult el.

Az élménybeszámolók sorát, a felszolgált ízletes gulyás elfogyasztása sem törte meg, amely szintén Czitán Mátyás keze munkáját dicsérte. Az őzvadászatról, apróvadról, a vadgazdálkodásról szóló eszmecsere estig tartott.

Forrás: Vadászlap