emlekezetes bikak zalabolKét bika is terítékre került az Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársaságánál. Az idei szarvasbőgés alatt ez volt az első sikeres vadászat, mindkét elejtett állat trófeája rendkívül különleges.

A bőgési időszakra hetekig készültek a társaságok, így az elsőként terítékre került két bikát a vadászok is megünnepelték. Az elejtett szarvasok az idősebbek közé tartoztak. Már ez is ritka, azonban a vadászatot az teszi különlegessé, hogy mindkettő „abnormális” trófeát növesztett. „Nem egy szabályos agancsformát rakott föl a két szarvas. Az egyikről azt gondoltuk – ismertük már ezt a bikát, a félszárút –, hogy egy mechanikai sérülés áldozata, de úgy néz ki, hogy egy korábbi sérüléséből adódó abnormitás, torz agancsfelrakás eredménye.

A másik egy osztott szárú bika, ez azt jelenti, hogy a középág feletti szár – ami normális esetben koronáig folytatódik – itt kettéosztódik, és mind a két száron külön kis koronát hoz. Ez nagyon különleges, ritkává és egyedivé teszi ezeket a trófeákat” – mondta el Góber Zoltán, az Erdészeti Dolgozók Vadásztársaságának elnöke.

A páratlan trófeájú bikát bérvadász ejtette el. „Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzásegített, megköszönöm Dianának is, hogy lehetőséget adott – fogalmazott Horváth Imre.

Az a vadász is megköszönte a társaság tagjainak a munkáját, aki a másik bikát ejtette el. „Nyíltszívűség, szakmai hozzáértés és az a csapatmunka, amit itt tapasztaltam… le a kalappal mindenki előtt. Húsz ember volt itt reggel-este. Csodálat volt, mindig emlékezni fogok rá, és köszönöm mindenkinek” – mondta Kulik Zoltán.

A bőgési időszak továbbra is tart, így a vadászterületeken délután 16 és reggel 8 óra között intenzív a szarvasvadászat. Ezt a mező- és erdőgazdasági munkáknál, illetve a szabadidős tevékenységnél ajánlatos figyelembe venni.

Forrás: kanizsatv