Nyomtatás
Találatok: 1638
kapitalis 11Kapitális gímbika került terítékre szeptember 12-én, szerdán a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság bérbaltavári területén. A vadat egy osztrák bérvadász ejtette el.

Információnk szerint a Werner Perlinger bérvadász által elejtett szarvas trófeájának frissen mért súlya 15,90 kilogramm, ám ez még nem hivatalos adat. Az osztrák vadász Badacsonyi Csaba sportvadász, illetve Koós István terület nélküli hivatásos vadász segédletével ejtette el az állatot.

A vadászoktól megtudtuk, hogy Bérbaltavár mellett intenzív élőhelyfejlesztés zajlik tavaly óta Piskor Máté hivatásos vadász, vadgazda mérnök irányításával. Gyakorlatilag egy nyugalmi területet alakítottak ki a vadföldek kezelésével, így a területen tudták tartani a gímtarvad-állományt ennek köszönhetően jelent meg a területen a most elejtett kapitális bika.

A kétéves munka már most meghozta a gyümölcsét, a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság pedig továbbra is minőségi területet igyekszik kialakítani.

A képeket elnézve valószínűleg számos vadásztársaságnál csettintenek elégedetten, vagy akár kicsit irigykedve is a vasi trófeát látva. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt húsz évben nem esett ekkora gímbika ezen a területen, de országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít a Bérbaltavárnál elejtett vad trófeájának súlya.

Forrás: Nyugat