Nyomtatás
Találatok: 3482
kapitális szarvasbikaKapitális bikát ejtett egy német vadász kedd éjjel Bőszénfa közelében. Erdészeti szakemberek szerint ezen a területen hat-hét évente sikerül kilőni ekkora állatot. A vadászidény elején puskavégre került vad akár 6 millió forintot is érhet.

Búcsú a gímbikától, tiszteletadás az állatnak és az elejtőjének. A vadászat vége után a tradicionális szertartás következett a kardosfai birtokon. A Sefag Zrt. vadászati ágazatvezetője kísérte a tegnap esti vadászaton a német vendéget. Szerinte a külfödi igazi vadász, aki megbecsüli az elejtett állatot.

Kapitális szarvasbikát ejtett el a vadász

- Az igazi szarvasvadász nem rögtön egy nagy bikát ejt el, hanem lépcsőzetesen és fokozatosan építi fel a saját vadászéletét - mondja Fehér Péter a Sefag Zrt. vadászati ágazatvezetője.

Peter Wilhelm Borbet szerint az esti cserkészés szép, izgalmas és sikeres vadászat volt.
- Magyarországi vadászataimkor néhányszor volt már nagy szerencsém, és néhány nagyobb bikát is elejtettem már, de ez a szarvas életem szarvasa. A legjobb szarvas, amit életemben lőttem.

Az elejtett vadat jól ismerték az erdészetnél: már 3 éve figyelték, s az előző évi hullott agancsát is megtalálták Bőszénfa körzetében.

- Ennek a bikának a tavalyi trófeája kb. 13 kilogramm lehetett. Reményeink szerint, ha az idei fajsúlyok jók, márpedig úgy tűnik, hogy jók a fajsúlyok, akkor akár a 13,5-14 kilót is elérheti - büszkélkedik dr. Buzgó József, a Sefag Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője. - Ezekkel a koronaméretekkel és szépségpontokkal, ami ennek a bikának megvan, reméljük, hogy a megyei rangsorban a 10. helyen fog zárni.

A német vadásznak a nem mindennapos trófeáért kb. 6 millió forintot kell fizetnie.
A tervek szerint Somogyban idén 6700 gímszarvast, köztük 1700 bikát lőnek ki. Az erdészet 700-800 külföldi vadászt vár a megyébe. A németeken és osztrákokon kívül egyre több amerikai, dán, spanyol és szlovák vendég érkezik.

Forrás: Kapos